Výborné zelné placky z kysaného zelí

Chutnají jako bramboráky, neobsahují skoro žádný tuk, připravíte je za pár minut a všechny suroviny seženete na každém rohu. A i ten největší odpůrce zdravého vaření si na nich pochutná. 

2 porce / 15 minut

Ingredience, aneb co budete potřebovat?

• ½ hrnku jemných ovesných vloček • 2 vejce • 100 g cottage sýru • 1 velký stroužek česneku • 1 hrnek kysaného zelí • ½ lžičky červené papriky • ½ lžičky drceného kmínu • sůl • pepř

Jak na to? 

1. V míse smícháme jemné ovesné vločky, vajíčka, cottage sýr, prolisovaný stroužek česneku, hrnek kysaného zelí, červenou papriku a drcený kmín. 

2/ Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. 

3/ Kontaktní gril nebo pánvičku lehce pomažeme olivovým olejem a tvoříme placičky, které pečeme z obou stran dozlatova. 

Tento recept je z knihy Břicháč Tom a Lucie, tištěná už se vyprodala a není dostupná. Můžete si ji pořídit ve verzi do počítače za 299 Kč. A nebo všech 7 knih v balíčku za 399 Kč. Budete mít komplet sbírku všech receptů, plánů a rad. 


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz