Smažák - zdravější varianta, po které se jen zapráší

2 porce / 30 minut

Na 2 porce budete potřebovat:

2 bločky sýru eidam (goudy) po cca 150 g – 200 g • kukuřičné lupínky • mleté ovesné vločky • vejce • olivový olej • sůl 

Na zdravou majonézu potřebujeme:

• 70 g bílého jogurtu • lžičku hořčice • sekanou petrželku • 3 lžičky šťávy z kyselých okurek • sůl • pepř 

Postup? Jděte na to od lesa, nejjednodušší cestou!

1. Sýr obalíme klasicky v trojobalu. Ovesné vločky, vajíčko a na závěr rozdrcené kukuřičné lupínky, které nadrtíme v rukou. 

2. Obalený sýr položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem smíchaným se solí a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10–15 minut. Sýr je hotový, když se začne pomalu roztékat. 

3. Mezitím, co se sýr peče v troubě, připravíme zdravou majonézu smícháním bílého jogurtu, lžičky hořčice, šťávy z kyselých okurek, sekané petrželky, soli a pepře. 

4. Smažák podáváme s brambory a zdravou majonézou 

 

Jakou přílohu?

Ke smažáku ideálně připravíme vařené brambory nebo hranolky pečené v troubě.
 

Balíček všech mých kuchařek do mobilu za 399 Kč

Můžete si dnes pořídit všechny mé knihu - recepty i plány, komplet. Chci ať je máte doma a není pro Vás cena překážkou.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz