2 porce / 30 minut
Na 2 porce budete potřebovat:
2 bločky sýru eidam (goudy) po cca 150 g – 200 g • kukuřičné lupínky • mleté ovesné vločky • vejce • olivový olej • sůl
Na zdravou majonézu potřebujeme:
• 70 g bílého jogurtu • lžičku hořčice • sekanou petrželku • 3 lžičky šťávy z kyselých okurek • sůl • pepř
Postup? Jděte na to od lesa, nejjednodušší cestou!
1. Sýr obalíme klasicky v trojobalu. Ovesné vločky, vajíčko a na závěr rozdrcené kukuřičné lupínky, které nadrtíme v rukou.
2. Obalený sýr položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem smíchaným se solí a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10–15 minut. Sýr je hotový, když se začne pomalu roztékat.
3. Mezitím, co se sýr peče v troubě, připravíme zdravou majonézu smícháním bílého jogurtu, lžičky hořčice, šťávy z kyselých okurek, sekané petrželky, soli a pepře.
4. Smažák podáváme s brambory a zdravou majonézou