Cukeťák - hodně dobrý koláč jen tak na zakousnutí - do 30 minut

Ideální chuťovka na večeři, nebo klidně jako mlsání k televizi. Jeho příprava je jednoduchá a surovin jen pár, které určitě najdete doma.

Na přípravu potřebujeme:

• 100 g měkkého kozího sýru • 80 g gervais • 2 lžíce mléka • cuketu • 2 stroužky česneku • hrst nasekané pažitky • olivový olej na potření • sůl 

Na těsto potřebujeme: 

• 200 g hladké špaldové mouky • 2 lžíce olivového oleje • 100 ml vlažné vody • sůl 

Jak na to? Návod na přípravu!

1. Smícháme mouku, olivový olej, vlažnou vodu a sůl. Ze směsi vytvoříme nelepící těsto. Pokud se těsto lepí, přidáme další mouku. 

2. Pečicí papír posypeme moukou a vytvoříme z těsta placku o velikosti pizzy. 

3. Gervais, kozí sýr, prolisované stroužky česneku a sůl vymícháme s trochou mléka, aby nám vznikla směs, kterou namažeme na těsto. Na těstu necháme 2 cm okraj bez sýru, který pomažeme olivovým olejem. 

4. Nahoru na sýr naskládáme cuketu nakrájenou na kolečka nebo měsíčky o tloušťce cca 1–2 mm. Pokapeme olivovým olejem a posypeme pažitkou. 

5. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C 25 minut, až budou okraje dozlatova upečené.

Už máte všechny mé knížky? Že Vám něco chybí? Máme teď v prodeji všechny - balíček 7 kuchařek do mobilu ke stažení jen za 399 Kč. Komplet vše. Neplatí nic navíc. Že jsem se pomátl. No asi jo. Využijte toho:


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz