Recept na císařský trhanec na pánvi s rozinkami

Inspiraci k tomuto receptu jsem našel v Rakousku, kde je tradičním pokrmem. Vymyslel jsem ale zdravější variantu, abychom se vyhnuli bílé mouce, cukru a recept byl tak zdravější. V originální variantě je hodně mouky, cukru a kompot. Hodí se jak na snídani, tak sladší svačinku, když máte zrovna chuť.

1 porce / 15 minut

Na 1 porci potřebujeme: 

 

2 vajíčka 

4 lžíce pomletých oves. vloček 

150 ml mléka 

2 lžičky medu 

1 lžičku másla 

1 lžíci rozinek 

skořici na posypání 

ovoce podle chuti

Návod na přípravu císařského trhance na pánvi:

1. Nejjednodušší variantou je všechny suroviny rozmixovat tyčovým mixérem ve vyšší nádobě. Pokud chcete mít směs nadýchanější, je možné nejdříve zvlášť vyšlehat z bílků sníh a do směsi přidat i trošku perlivé minerálky. Tato varianta bude více nadýchaná, ale trošku hůře se bude obracet. 

2. Do vymíchané směsi přidáme lžíci rozinek. 

3. Na pánvičku s nepřilnavým povrchem dáme roztopit lžičku másla a nalijeme směs. Necháme cca 4 minutky péct a potom vařečkou přepůlíme omeletu na 4 části a zkusíme jednotlivé části přetočit. Nemáte co pokazit, celá placka se musí jednoduše natrhat a vzniklé části opéct cca dalších 5 minut. 

4. Podáváme teplé s čerstvým ovocem podle chuti, posypané skořicí a zalité lžičkou medu.

 

Balíček všech mých kuchařek do mobilu za 399 Kč

Můžete si dnes pořídit všechny mé knihu - recepty i plány, komplet. Chci ať je máte doma a není pro Vás cena překážkou.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz