Inspiraci k tomuto receptu jsem našel v Rakousku, kde je tradičním pokrmem. Vymyslel jsem ale zdravější variantu, abychom se vyhnuli bílé mouce, cukru a recept byl tak zdravější. V originální variantě je hodně mouky, cukru a kompot. Hodí se jak na snídani, tak sladší svačinku, když máte zrovna chuť.
1 porce / 15 minut
Na 1 porci potřebujeme:
2 vajíčka
4 lžíce pomletých oves. vloček
150 ml mléka
2 lžičky medu
1 lžičku másla
1 lžíci rozinek
skořici na posypání
ovoce podle chuti
Návod na přípravu císařského trhance na pánvi:
1. Nejjednodušší variantou je všechny suroviny rozmixovat tyčovým mixérem ve vyšší nádobě. Pokud chcete mít směs nadýchanější, je možné nejdříve zvlášť vyšlehat z bílků sníh a do směsi přidat i trošku perlivé minerálky. Tato varianta bude více nadýchaná, ale trošku hůře se bude obracet.
2. Do vymíchané směsi přidáme lžíci rozinek.
3. Na pánvičku s nepřilnavým povrchem dáme roztopit lžičku másla a nalijeme směs. Necháme cca 4 minutky péct a potom vařečkou přepůlíme omeletu na 4 části a zkusíme jednotlivé části přetočit. Nemáte co pokazit, celá placka se musí jednoduše natrhat a vzniklé části opéct cca dalších 5 minut.
4. Podáváme teplé s čerstvým ovocem podle chuti, posypané skořicí a zalité lžičkou medu.