Recept na výborné lívanečky bez kynutí
patří mezi TOP 10 oblíbených receptů
Proč je tento recept na lívanečky právě s mákem?
Mák je oblíbenou přísadou do lívanečků díky svému charakteristickému oříškovému a jemnému sladkému aroma. Tato semínka jsou bohatá na minerály, vitamíny a antioxidanty, což je dělá skvělou volbou pro zdravou snídani nebo svačinu. Přidání máku do lívanečků nejen zvýší jejich chuťový zážitek, ale také přinese tělu mnoho zdravotních výhod.
Mák je známý svými protizánětlivými vlastnostmi a může pomoci snížit riziko srdečních chorob, zánětů a dokonce i rakoviny. Takže pokud hledáte způsob, jak zlepšit chuť a výživovou hodnotu svých lívanečků, přidejte do nich mák a užijte si tyto lahodné a zdravé pokrmy!
Recepty na lívanečky je na 2 porce a zabere Vám jen 20 minut
Zdravá a lehká varianta snídaňových lívanečků bez bílé mouky nebo cukru. Podávejte buď jen s javorovým sirupem, nebo si k lívanečkům dopřejte i bílý jogurt či zakysanou smetanu.Na recept na lívanečky budeme potřebovat:
-
5 lžic celozrnné špaldové mouky
-
1 lžíci mletého máku
-
½ lžičky prášku do pečiva
-
špetku soli
-
75 ml mléka
-
1 vejce
-
1 lžíci kokosového oleje (nebo jiného tuku)
-
125 g ricotty (může být i tvaroh)
-
2 lžíce medu
-
šťávu a kůru z ½ citronu
Návod na přípravu lívanečků
1. V jedné míse smícháme mouku a mák s kypřicím práškem a špetkou soli.
2. Do druhé mísy přidáme zbytek ingrediencí a promícháme.
3. Moučnou směs vsypeme do druhé mísy a vše pořádně promícháme mixerem.
4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a lžící dávkujeme lívanečky v požadované velikosti. Smažíme dozlatova.
5. Můžeme podávat jen s javorovým sirupem nebo s bílým jogurtem, ovocem atd.
Recept je z knihy Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma. Aktuálně na naší stránce probíhá: