Výborné dýňové rizoto - zdravý oběd za 20 minut
Pokud hledáte bezmasý oběd, při kterém strávíte minimum času v kuchyni,
vyzkoušejte toto lahodné lehké rizoto.
2 porce /20 minut
Na 2 porce potřebujeme:
- 120 g rýže basmati v suchém stavu
- ½ dýně hokkaido
- 100 g eidamu 30 %
- 1 menší cibuli
- ½ hrnku vývaru
- olivový olej
- pepř
- sůl
Jak na to - návod na přípravu:
1/ Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vodou.
2/ Dýni hokkaido nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C cca na 15 minut.
3/ Na větší pánvičce nebo v hrnci orestujeme na troše olivového oleje cibuli nakrájenou na menší kostičky.
4/ Přidáme rýži a rozmixovanou větší část upečené dýně. Zalijeme vývarem a promícháme.
5/ Do směsi vmícháme najemno nastrouhaný sýr a zbylou část dýně nakrájenou na větší kousky.
6/ Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat!
Dobrou chuť.
Chcete vařit zdravěji a mít všechny naše vyzkoušené recepty u sebe? Za pár kaček?