Výborné dýňové rizoto - zdravý oběd za 20 minut

Pokud hledáte bezmasý oběd, při kterém strávíte minimum času v kuchyni, 

vyzkoušejte toto lahodné lehké rizoto. 

2 porce /20 minut

Na 2 porce potřebujeme:

  • 120 g rýže basmati v suchém stavu 
  • ½ dýně hokkaido 
  • 100 g eidamu 30 % 
  • 1 menší cibuli 
  • ½ hrnku vývaru 
  • olivový olej 
  • pepř 
  • sůl

 

Jak na to - návod na přípravu:

1/ Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vodou. 

2/ Dýni hokkaido nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C cca na 15 minut. 

3/ Na větší pánvičce nebo v hrnci orestujeme na troše olivového oleje cibuli nakrájenou na menší kostičky. 

4/ Přidáme rýži a rozmixovanou větší část upečené dýně. Zalijeme vývarem a promícháme. 

5/ Do směsi vmícháme najemno nastrouhaný sýr a zbylou část dýně nakrájenou na větší kousky.

 6/ Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat!

Dobrou chuť.

Chcete vařit zdravěji a mít všechny naše vyzkoušené recepty u sebe? Za pár kaček?


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz