Recept na jednoduché nadýchané květákové placičky
Na tento recept mám vzpomínky už od dětství z maminčiny kuchyně. Tehdy to ale bylo na hodně oleji, se strouhankou a bílou moukou. Ale vzdát jsem se této dobroty nechtěla. Jde to... i zdravě ☺.
4 porce / 30 minut
Suroviny, které budeme potřebovat:
400 g brambor v syrovém stavu • 1 střední květák • 6 vajec • 100 g rozemletého žitného nebo celozrnného pečiva (můžete nahradit např. ovesnou nebo bezlepkovou moukou) • 40 g mletých ovesných vloček • olivový olej • lžičku másla • sůl • pepř
Návod na přípravu:
1/ V jednom hrnci uvaříme brambory a ve druhém květák, který rozdělíme na 4 díly.
2/ Když je květák měkký, vytáhneme ho do mísy a přidáme 6 žloutků, rozemleté žitné pečivo, mleté ovesné vločky, sůl a pepř.
3/ Celou směs smícháme dohromady a nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
4/ Na pánvičce potřené trochou olivového oleje smažíme placičky.
5/ Ze směsi by mělo vyjít asi 24 placek, tzn. 6 placek na jednu porci.
6/ Podáváme s brambůrkami posypanými petrželkou a lžičkou másla.
Tip: Květák můžeme vyměnit za cuketu, kterou nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a počkáme, než pustí vodu. Tu vylijeme, jinak by bylo těsto moc vodnaté.
Začněte vařit zdravěji a získejte přes 450 recept, které jinde nenajdete.
Celý balíček 7 knih si dnes pořídíte jen za 399 Kč. Jedna kniha vychází na 58 Kč. Posíláme emailem.
Objednáte zde: https://www.brichac.cz/elektronicke-knihy/