Recept na domácí pečené medové a křupavé müsli
Do műsli můžete přidat lněná semínka nebo slunečnicová semínka a udělat si tuto pochoutku ještě zdravější. Do jogurtu potom dáváme např. 2 lžíce hotového műsli.
Domácí műsli do jogurtu si můžete udělat jednoduše sami za pár minut. Medové a křupavé. Budete tak mít přísadu do jogurtu třeba na celý týden a ještě s tím, co máte rádi.
za 15 minut hotové
Recept na přípravu domácího medového müsli s medem
Množství všeho je libovolné podle toho, co máte nejraději. Uvedu vám své přísady.
2 lžíce medu
½ hrnečku celých ovesných vloček hrst vlašských oříšků
2 lžíce kešu oříšků
1 lžíci sekaných mandlí
2 lžíce rozinek
1 lžíci sušených brusinek kokosové lupínky
1 lžíci sezamu
3 kapky vanilkového aroma
Návod na přípravu medového domácího müsli :
1. Troubu rozehřejeme na 190 stupňů.
2. V misce smícháme všechny přísady a zalijeme lžícemi medu. Je potřeba aby byl med nalepený na všech částech směsi. Pokud tomu tak není a máte víc přísad, klidně medu přidejte.
3. Směs rozložíme na pečící papír a rozprostřeme po celé ploše.
4. Pečeme na 190 stupňů 8-12 minut. Med začne karamelizovat a műsli tmavnout, takže v závěru doporučuji hlídat a vytáhnout z trouby dříve nebo později podle stavu.
5. Upečené műsli vyndáme z trouby a necháme zchládnout, aby celá směs ztvrdla.
6. Hotové műsli nalámeme na kousky a dáme do skleničky. Nejlépe chutná s jogurtem, tvarohem a nebo jen tak samotné.
Kompletní recepty na zdravé vaření najdete v našich knihách
stáhněte si všechny jen za minimální poplatek za správu softwaru, díky kterému můžeme knihy odeslat ihned na Váš email