Recept na domácí burger v housce

Když máme chuť na hamburger, nejčastěji si připravujeme tuto dobrůtku. Výhodou je, že si takto připravené jídlo můžeme vzít i jako svačinku nebo si burgřík sbalit s sebou na výlet.

2 porce / 15 minut

Na 2 porce potřebujeme:

• 250 g kuřecích nebo krůtích prsou • 2 celozrnné nebo žitné housky • ledový salát • 2 rajčata • olivový olej • chilli • sůl • pepř 

Na majonézu potřebujeme:

• 2 lžíce ricotty • lžičku hořčice • lžičku sójové sladké omáčky • pepř

 

Návod na přípravu:

1/ Dřevěné prkénko posypeme solí, pepřem a chilli. Kuřecí prso lehce ořežeme nožem tak, abychom vytvořili co nejvíce oválný tvar, který se nám na pánvičce opeče ze všech stran. 

2/ Kuřecí prso obalíme ve směsi koření a dáme péct na rozpálenou pánvičku s trochou olivového oleje. 

3/ Maso neustále obracíme a opékáme ze všech stran zhruba 7 minut. Poté odstavíme a necháme na horké pánvičce odpočinout. 

4/ Odkrajujeme z masa příčné plátky. A modlíme se, aby bylo udělané☺. 

5/ Majonézu připravíme smícháním ricotty, hořčice, sójové sladké omáčky a přidáme trochu pepře. 

6/ Na celozrnnou housku pokládáme ledový salát, plátky masa, majonézu, rajčátka a můžeme obědvat.

...zbláznil jsem se! Můžete si pořídit naše všechny knihy za 399 Kč! Celý balíček si můžete pořídit jen za 399 Kč. Posíláme emailem.

Objednáte zde: https://www.brichac.cz/elektronicke-knihy/


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz