Recept na domácí burger v housce
Když máme chuť na hamburger, nejčastěji si připravujeme tuto dobrůtku. Výhodou je, že si takto připravené jídlo můžeme vzít i jako svačinku nebo si burgřík sbalit s sebou na výlet.
2 porce / 15 minut
Na 2 porce potřebujeme:
• 250 g kuřecích nebo krůtích prsou • 2 celozrnné nebo žitné housky • ledový salát • 2 rajčata • olivový olej • chilli • sůl • pepř
Na majonézu potřebujeme:
• 2 lžíce ricotty • lžičku hořčice • lžičku sójové sladké omáčky • pepř
Návod na přípravu:
1/ Dřevěné prkénko posypeme solí, pepřem a chilli. Kuřecí prso lehce ořežeme nožem tak, abychom vytvořili co nejvíce oválný tvar, který se nám na pánvičce opeče ze všech stran.
2/ Kuřecí prso obalíme ve směsi koření a dáme péct na rozpálenou pánvičku s trochou olivového oleje.
3/ Maso neustále obracíme a opékáme ze všech stran zhruba 7 minut. Poté odstavíme a necháme na horké pánvičce odpočinout.
4/ Odkrajujeme z masa příčné plátky. A modlíme se, aby bylo udělané☺.
5/ Majonézu připravíme smícháním ricotty, hořčice, sójové sladké omáčky a přidáme trochu pepře.
6/ Na celozrnnou housku pokládáme ledový salát, plátky masa, majonézu, rajčátka a můžeme obědvat.
...zbláznil jsem se! Můžete si pořídit naše všechny knihy za 399 Kč! Celý balíček si můžete pořídit jen za 399 Kč. Posíláme emailem.
Objednáte zde: https://www.brichac.cz/elektronicke-knihy/