Nejrychlejší hrníčková bublanina s jahodami
Naše odlehčená verze klasické bublaniny bez cukru a bílé mouky. A pokud si ji chcete připravit jako u nás doma, upečte ji už den předem a ráno si ji vychutnejte s hrnkem dobrého čaje.
rodinná porce
35 minut
Na přípravu bublaniny budete potřebovat
• hrnek špaldové mouky • hrnek mletých ovesných vloček • hrnek mléka • 3 vejce • 1/3 hrnku olivového oleje • 2 lžíce medu • 1 prášek do pečiva • kokos • skořici • máslo na vymazání formy • jahody • borůvky
1/ Do vyšší nádoby si rozklepneme 3 vajíčka, přidáme 2 lžíce medu, hrnek mléka, prášek do pečiva a olivový olej. Společně vše vyšleháme.
2/ Potom do směsi lehce vmícháme hrnek špaldové mouky a hrnek mletých ovesných vloček.
3/ Směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo do dortové formy vymazané máslem.
4/ Na bublaninu naskládáme ovoce podle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut.
5/ Na závěr lehce poprášíme kokosem a skořicí.
Tip: Na bublaninu můžeme naskládat jakékoliv sezónní ovoce podle chuti. Výborná bude také s meruňkami nebo švestkami.
...zbláznil jsem se! Můžete si pořídit naše všechny knihy za 399 Kč! Celý balíček si můžete pořídit jen za 399 Kč. Posíláme emailem.
Objednáte zde: https://www.brichac.cz/elektronicke-knihy/